وقتی زهرا اولین بار تصمیم گرفت فروشگاه لباس آنلاینش رو راهاندازی کنه، چیزی که بیش از همه براش دغدغه بود، پیدا کردن مشتریهای جدید بود. اون به اینستاگرام فکر کرد، جایی که میتونست به میلیونها نفر دسترسی داشته باشه. اما یه سوال بزرگ داشت: “چطور میتونم محتوای جذابی تولید کنم که مردم رو به فروشگاهم جذب کنه؟“
آنچه امروز بررسی میکنیم:
زهرا شروع به امتحان کردن روشهای مختلف کرد. او عکسهای محصول رو پست میکرد، ولی تعامل زیادی نمیدید. استوری میذاشت، ولی انگار کسی توجه نمیکرد. ریلز درست میکرد، اما باز هم خبری از نتیجه نبود. اینجا بود که زهرا فهمید تولید محتوا در اینستاگرام چیزی بیشتر از صرفاً ارسال پست و استوریه.
اهمیت محتوا در اینستاگرام دقیقاً همینجاست که خودش رو نشون میده. شما میتونید ایدههای فوقالعادهای داشته باشید، اما اگر نتونید اونها رو به شکلی جذاب ارائه بدید، شاید به نتیجهای که انتظار دارید نرسید. در این مقاله، ما کنارتونیم تا ببینید چطور مثل زهرا با چالشهای تولید محتوا مواجه بشید و بتونید ایدههای خلاقانه و موثر برای اینستاگرام پیدا کنید.
در این مقاله، ما نهتنها به شما کمک میکنیم که روشهای جالبی برای پیدا کردن ایدههای جدید یاد بگیرید، بلکه تکنیکهایی رو هم معرفی میکنیم که به شما کمک میکنند محتوای خودتون رو بهینه کنید. از نحوهی ایجاد یک استراتژی محتوای موفق تا استفاده از ابزارهای مختلف برای ارائه جذاب محتواها، همه چیز رو پوشش میدیم.
پس، اگر شما هم مثل زهرا هستید و میخواهید یاد بگیرید که چطور محتوای جذابی برای اینستاگرام تولید کنید، این مقاله رو تا انتها بخونید. مطمئنم که تا پایان این مقاله، ایدههای زیادی خواهید داشت و آماده خواهید بود تا استراتژی محتوای خودتون رو شروع کنید. بیاید با هم وارد دنیای جذاب اینستاگرام بشیم و کسبوکار شما رو به سطح جدیدی برسونیم!
۴ مرحله اصلی تولید محتوا در اینستاگرام
قطعا شما هم مثل زهرا، برای شروع تولید محتوا در اینستاگرام سردرگم هستید. عجله نکنید، تا ۱ دقیقه دیگه مسیر کاملا برای شما مشخص هست.۴ مرحله اصلی برای تولید محتوا در اینستاگرام یک نقشهی راه اصولی برای شروع هست.
1. برنامهریزی و استراتژی
اول از همه، باید برنامه داشته باشید. بدون برنامه، محتوا ساختن مثل رانندگی بدون نقشه است؛ یه جورایی گیجکننده! شما باید برای هر حرکت و محتوایی که داخل پیجتون منتشر میکنید باید برنامه داشته باشید.
1.1. هدفگذاری
از خودتون بپرسید چرا توی اینستاگرام هستید. دنبال فروش بیشتر هستید؟ یا میخواهید برندتون رو معروف کنید؟ یا شاید هم قصد دارید کلی فالوئر جمع کنید؟ هر چی که هست، هدفتون رو مشخص کنید. تا زمانی که خودتون ندونید داخل پیجتون قرار چیکار کنید، احتمالا قبل از اتفاق خاصی بیخیال فعالیت میشید.
1.2. پیدا کردن مخاطب
باید بدونید چه کسایی قراره محتوای شما رو ببینند. مثلاً، اگه لباس زنونه میفروشید، باید بدونید مشتریهای شما بیشتر خانمها هستند یا آقایون. بعدش میتونید بفهمید چی براشون جذابتره. البته برای شناخت مخاطبینتون باید وقت بیشتری بذارید. غیر از آقا و خانم بودن، باید مشخص کنید چه رنج سنی، با چه درآمدی و چه علایقی به محصول، خدمات و تخصص شما نیاز دارند. اما مهم ترین قسمت شناخت مخاطبتون، شناخت دغدغههای اونه!
1.3. انتخاب سبک محتوا
بعد از اینکه هدف و مخاطب رو شناختید، باید ببینید مخاطب هدف شما به چه سبک محتوایی بیشتر علاقه داره؟ مخاطب شما در اینستاگرام بیشتر چه سبک محتوایی رو دنبال می کنه؟ این موضوع رو میتونید از پیجهای مشابه خودتون و همکاراتون بفهمید. سبکهای محتوایی شامل موارد زیر هستند:
- ویدئوهای کوتاه(ریلز)
- ویدئوهای طولانی(پستهای اسلایدی یا IGTV)
- عکس و گرافیک
2. خلق و طراحی محتوا
اینجاست که جادوی اصلی اتفاق میافته. وقتشه که دست به کار بشید و محتوا بسازید! برای ساخت محتواها مراحل زیر رو تک به تک اجرا کنید.
۲.۱. تقویم محتوایی بچینید
قلم و کاغذ رو بردارید. طبق مرحلهی قبل و شناختی که از مخاطبتون دارید، تک تک دغدغههایی که از مخاطبتون میشناسید و تخصص و محصول یا خدمات شما میتونه اون رو حل کنه، بنویسید. راه حلهاتون رو برای پاسخ به دغدغه و مشکلات مخاطبتون روی ورقه بیارید. تک تک محتواها رو بنویسید و تاریخ دقیق انتشارشون رو هم تعیین کنید.
2.2. ابزارهای ضروری
برای ساختن محتوا، باید ابزارهای مناسب داشته باشید. اپلیکیشنهای طراحی و ادیت، دوربین رو در نظر بگیرید. آموزش دیدن ابزارهای تولید محتوا قطعا میتونه به کیفیت کارتون خیلی کمک کنه!
2.3. تولید تصاویر و ویدیوها
حالا که ابزارهای مناسب دارید، باید به فکر عکسها و ویدیوهای جذاب باشید. نورپردازی مهمه، زاویهها رو چک کنید، و وقتی فیلم میگیرید، حتماً داستان رو به خوبی روایت کنید. یادتون نره که کیفیت خیلی مهمه!
2.4. طراحی گرافیک و برندینگ
برای اینکه برندتون رو خاص کنید، باید به ظاهر پیجتون توجه کنید. از رنگها و فونتهای مشخصی استفاده کنید و به جزییات دقت کنید. البته برای شروع کار این موضوع اونقدرا مهم نیست، اما رفته رفته باید بهش توجه کنید.
3. مدیریت محتوا و انتشار
حالا که محتوا رو ساختید، وقتشه که اون رو منتشر کنید و مطمئن بشید که همه چیز رو به درستی مدیریت میکنید. بریم مراحل گام سوم رو هم ببینیم.
3.1.طبق برنامهریزی عمل کنید
تو مرحلهی دوم گفتیم داشتن یه تقویم محتوایی خیلی کمک میکنه. اینطوری میدونید چه روزهایی باید پست بزارید و کی استوری بگذارید و چه زمانهایی قرار هست لایو برگزار کنید. این کار باعث میشه همیشه منظم باشید و فالوئرها بدونن کی منتظر محتوای جدید از شما باشن.
3.2. استفاده از امکانات اینستاگرام
اینستاگرام کلی ابزار خوب داره که باید ازشون استفاده کنید. استوریها، ریلز، IGTV، و Insights برای تحلیل عملکرد محتوای شما خیلی مفید هستند. سعی کنید از امکاناتی که اینستاگرام برای انتشار محتوا در اختیارتون قرار میده به خوبی استفاده کنید. برای مثال آشنایی با امکانات استوری میتونه به جذاب شدن استوریها و صرفهجویی در وقت شما خیلی بهتون کمک کنه!
3.3. تعامل با فالوورها
حتماً با فالوورها تعامل داشته باشید. به کامنتها جواب بدید، پیامها رو چک کنید، و اگه کسی شما رو منشن کرد، حتماً واکنش نشون بدید. این کار باعث میشه که فالوورها متوجه بشند که شما برای اونها ارزش ویژهای قائل هستید.
4. ارزیابی و بهبود محتوا
خب، حالا که محتوای شما منتشر شده، باید ببینید چطور عمل کرده و چطور میتونید بهترش کنید. بدون تحلیل نمی تونید فعالیتتون رو بهبود بدید. اگه نتونید به خوبی بازخوردها رو جمع آوری و آنالیز کنید، رفته رفته تعامل با شما کاهش پیدا می کنه و فراموش میشید. برای جمعآوری و تحلیل داده ها مسیرهای زیر کمکتون می کنه.
4.1. تحلیل دادهها
از Insights اینستاگرام استفاده کنید تا ببینید کدوم پستها یا استوریها بهتر عمل کردهاند. این کار به شما کمک میکنه که بفهمید چی برای مخاطبان جذابتره. برای اینکه دادههاتون دقیقتر باشه به نظرات و کامنتهای مخاطبینتون دقت کنید. می تونید همکارها و رقیبانتون رو هم آنالیز کنید و محتواهای خوب و بد اونها رو استخراج و تحلیل کنید.
4.2. بهینهسازی استراتژی
بعد از تحلیل دادهها، استراتژیتون رو بهینه کنید. ممکنه لازم باشه نوع محتوای خودتون رو تغییر بدید یا زمان انتشار رو تنظیم کنید. یادتون باشه که انعطافپذیری مهمه.
4.3. همیشه نوآوری داشته باشید
اینستاگرام همیشه در حال تغییره، پس باید ترندهای جدید رو پیگیری کنید و همیشه به دنبال ایدههای تازه باشید. این کار باعث میشه پیج شما همیشه جذاب و خلاقانه باشه. یادتون باشه تولیدمحتوای اینستاگرام رو به عنوان یکی از فعالیتهای کلیدی بیزینستون بشناسید و براش زمان بذارید.
چه نوع محتوایی منتشر کنیم؟
اینستاگرام یه دنیای فوقالعاده برای به اشتراک گذاشتن ایدهها، تخصص، و محصولات شماست. اگه دوست دارید توی این فضا بدرخشید، بهتره انواع مختلف محتوا رو بشناسید و بدونید هر کدومش کجا بهتره منتشر بشه. پس بریم سراغ دستههای مختلف محتوا و ببینیم چی به کارتون میاد.
1. محتوای آموزشی و ترفندی
این مدل محتوا برای آموزش نکات و ترفندهای سریع عالیه! با استفاده از ویدئوهای ترفندی میتونید نکاتی رو که دغدغهی مخاطب شماست و با محصول یا تخصص شما تطبیق داره، بهشون آموزش بدید. برای تولید محتوای ترفندی میتونید از سوالات پرتکرار مخاطبینتون ایده بگیرید. محتواهای ترفندی سیو و share بالایی میگیرند و به تعامل پیج شما خیلی کمک می کنند.
مثال: فرض کنید دارید آموزش میدید که چطور یه نوع کیک خاص درست کنید، یا اینکه چطور یه روسری رو خوشگل گره بزنید. سعی کنید در هر محتوا فقط یک ترفند رو آموزش بدید.
هدف: ایجاد ارزش برای مخاطب و جذب مخاطب های جدید هدف این نوع محتواهاست. اینجوری مخاطبها حس میکنن شما بهشون اهمیت میدید و میخواید چیزای مفیدی رو بهشون یاد بدید. این حس باعث میشه حس وفاداری و جبران براشون شکل بگیره و شما رو به بقیه پیشنهاد بدن!
بهترین مکان برای انتشار:
- ریلز: نکات ترفندی رو می تونید خیلی کوتاه در قالب ریل اینستاگرام منتشر کنید. اگه بتونید ریلزتون رو جذاب درست کنید، میتونید ویوهای میلیونی و جذب مخاطبان زیاد رو تجربه کنید. آموزش ریلز اینستاگرام کمکتون می کنه تو این زمینه محتواهای جذابی بسازید.
- پست اسلایدی: اگه اهل ساخت ویدئو نیستید، میتونید آموزشتون رو بصورت تصویری و مرحله به مرحله با پست اسلایدی به نمایش بگذارید.
2. محتوای اعتمادساز
این مدل محتوا به مخاطبها نشون میده که برند شما قابل اعتماده و میشه روش حساب کرد. خیلی از مخاطبان شما برای اعتماد کردن به شما فقط منتظر یک تلنگر هستند. محتواهای اعتمادی میتونه همون تلنگر آخر باشه!
مثال: نظرات و تجربههای مشتریهای واقعی، یا حتی ویدیوهایی از پشت صحنهی کسبوکارتون که نشون میده چطور همه چیز رو انجام میدید. نظرات مشتریهای واقعی یک نوع تایید اجتماعی رو برای شما به همراه میاره. نشون دادن فرآیندهای کسب و کارتون هم به اونها این اطمینان رو میده که خونهای کسب و کارتون جاریه!
هدف: ایجاد اعتماد و حس خوب بین شما و مخاطبهاتون.
بهترین مکان برای انتشار:
- استوری: برای وقتی که میخواید لحظات واقعی و زنده رو نشون بدید. سعی کنید این استوریها رو به صورت هایلایت داخل پیج ذخیره کنید تا برای همیشه باقی بمونند. پیشنهاد میکنم اصول استوری اینستاگرام رو آموزش ببینید.
- پست اسلایدی: برای وقتی که میخواید داستانها و تجربیات مشتریها رو به اشتراک بذارید.
3. محتوای نمایش تخصص
اینجا میتونید نشون بدید که در کارتون چقدر حرفهای هستید و چرا مخاطبها باید به شما اعتماد کنن. گاهی وقتها نیاز هست که با آموزش های اصولیتر آگاهسازی ها بیشتری رو برای مخاطب انجام بدید. منظورمون از نمایش تخصص این نیست که آموزشهای تخصصی و فنی کارتون رو نشون بدید که مخاطب به اونها نیازی نداره! یادمون نره که مهم ترین اصل در تولید محتوا دغدغه های مخاطب هدف ماست.
مثال: نمایش کارهایی که نیاز به مهارت خاصی دارن، یا ارائهی تحلیلهای عمیق از یه موضوع مرتبط با تخصصتون.
هدف: ایجاد اعتبار و اعتماد به خاطر تخصص و مهارتتون.
بهترین مکان برای انتشار:
- پست اسلایدی: برای وقتی که میخواید تحلیلهای عمیقتری ارائه بدید.
- لایو اینستاگرام: آموزش های مفید که زمان بیشتری نیاز دارند رو می تونید در قالب لایو اینستاگرام منتشر کنید. اینجوری می تونید در لحظه به سوالات فالوورهاتون هم جواب بدید.
4. محتوای فروش محصول یا خدمات
خب! رسیدیم به محتوایی که معمولا صاحبین کسب و کار خیلی دوست دارند. شما باید بصورت منظم محصول و خدماتتون رو معرفی کنید و از مخاطبینتون درخواست کنید که از شما خرید کنند. اما فراموش نکنید که در محتواهای فروش هم به مخاطب توجه کنید. برای اینکار بهتر هست به فالوور ها بگید که محصول و خدمات شما چه مزیتی برای اونها داره و فقط به معرفی ویژگی ها و مشخصات فنی فکر نکنید.
مثال: معرفی یه محصول جدید، یا اعلام تخفیفها و پیشنهادهای ویژه.
هدف: فروش بیشتر و تشویق مخاطبها به خرید از شما.
بهترین مکان برای انتشار:
- ریلز: برای معرفی سریع و جذاب محصولات.
- استوری: برای اعلام تخفیفها و پیشنهادهای ویژه که ممکنه محدود باشه.
- پست اسلایدی: برای نمایش جزئیات محصول از زوایای مختلف.
چطور تقویم محتوایی بنویسیم؟
حالا که انواع محتوا رو شناختیم، باید برای تک تک اونها برنامه ریزی و زمان بندی کنیم. اینجاست که داشتن تقویم محتوایی میتونه به کار ما نظم زیادی بده. اما قبل از نوشتن تقویم محتوایی کارهای زیر رو انجام بده!
- هدف هر کدوم از محتواهات رو مشخص کن
- متن و سناریو محتواها رو آماده کن
- نوع هر محتوا رو مشخص کن
- زمان بندی ضبط و انتشار هرکدوم رو انجام بده
حالا با استفاده از اطلاعات بالا تقویم محتوایی رو بنویس. برای نوشتن تقویم محتوایی روز و تاریخ هر محتوا، موضوع، هدف محتوا، قالب محتوا، توضیحات و آنالیز بعد از انتشار را درجدولی قرار بدهید. ستون آخر به شما کمک می کنه بتونید بصورت منظم محتواهاتون رو آنالیز کنید. یک نمونه جدول محتوایی رو میتونید ببینید:
تاریخ | روز | موضوع محتوا | هدف محتوا | قالب محتوا | توضیحات محتوا | آنالیز بعد از انتشار |
---|---|---|---|---|---|---|
1 خرداد 1403 | سهشنبه | آموزش یک ترفند | افزایش تعامل و یادگیری | پست اسلایدی | آموزش یه ترفند ساده توی حوزه کاریتون. مثلاً اگه توی مد و فشن کار میکنید، چطور یه ست لباس شیک درست کنیم. | 150 لایک، 20 کامنت، افزایش فالوئرها |
2 خرداد 1403 | چهارشنبه | پشت صحنه | اعتمادسازی | استوری(۱۰) | نمایش یه روز از زندگی توی محل کار یا دیدن تیم شما در حال کار کردن. | 25 پاسخ استوری، بازدید بالا |
3 خرداد 1403 | پنجشنبه | معرفی محصول جدید | افزایش فروش | ریلز | معرفی یه محصول جدید با کلیپهای کوتاه و جذاب، مثلاً یه لوازم آرایشی جدید یا گجت الکترونیکی. | 2000 بازدید، 30 لایک، چندین سوال مستقیم |
4 خرداد 1403 | جمعه | تحلیل تخصصی | نشان دادن تخصص | IGTV | تحلیل یه موضوع تخصصی توی صنعت شما، یا مصاحبه با یه متخصص. | 1000 بازدید، 20 لایک، تعامل خوب با مخاطبان |
5 خرداد 1403 | شنبه | پرسش و پاسخ | ارتباط نزدیکتر با فالوئرها | استوری(۱۵) | یه سری سوالات از مخاطبان بپرسید یا جواب سوالات اونها رو بدید. این کار باعث میشه بیشتر با شما در ارتباط باشند. | 35 سوال، کلی پاسخ و تعامل با مخاطبان |
6 خرداد 1403 | یکشنبه | محتوای سرگرمکننده | جلب توجه و جذابیت | ریلز | یه ویدیوی بامزه یا خلاقانه درست کنید که حال مخاطبها رو خوب کنه. | 3000 بازدید، 150 لایک، 40 اشتراکگذاری |
7 خرداد 1403 | دوشنبه | تبلیغات ویژه | افزایش فروش | پست اسلایدی | ارائه تخفیف یا پیشنهاد ویژه برای مشتریان جدید. | 100 لایک، افزایش بازدید سایت و خریدها |
شاید براتون سوال شده باشه که هر روز فقط یک نوع محتوا قرار بدیم؟ قطعا نه! ممکنه شما در یک روز هم ریلز داشته باشید و هم استوری! اینجوری دو ردیف از جدول یک تاریخ مشترک رو نشون میده که نوع محتوا ها از هم متفاوته! با توجه به اینکه باید هر روز استوری منتشر کنید، پیشنهاد میکنم تقویم محتوایی استوری رو از بقیهی محتواها جدا بنویسید.
10 ایده برای تولید محتوا در اینستاگرام
ایده ها برای تولید محتوا خیلی میتونه به شما کمک کنه . در ادامه ۱۰ ایدهی متفاوت برای تولید محتوا در اینستاگرام رو ارائه دادیم. پیشنهاد میکنم خودتون هم از اینستاگرام گردی هاتون ایده بگیرید و متناسب با کارتون در تولید محتوا استفاده کنید.
1. پشت صحنه کسبوکار
نمایش پشت صحنه همیشه جذابه، چون به مخاطبها اجازه میده که ببینن شما چطور کار میکنید. اینجوری حس میکنن که توی کار شما سهیم هستن.
مثال: اگه یه کافیشاپ داری، نشون بده چطور قهوهها رو برشته میکنید یا حتی لحظههایی که قهوهچیها در حال درست کردن قهوه هستن. اینجوری مردم میبینن که شما چقدر کارتون رو دوست دارید.
2. آموزش و ترفندها
این ایده همیشه طرفدار داره. مردم عاشق یاد گرفتن چیزای جدیدن، پس اگه بتونی چیزی رو آموزش بدی یا ترفندی رو به اشتراک بذاری، کلی مخاطب جلب میکنی. تولید محتوای ترفندی نقش بسیار زیادی در افزایش فالوورهای شما هم داره!
مثال: فرض کن یه آرایشگاه داری، میتونی آموزش یه مدل آرایش جدید یا ترفندی برای کوتاه کردن مو رو به اشتراک بذاری. اینجوری هم ارزش ایجاد کردی، هم احتمالاً یه سری مشتری جدید به دست آوردی.
3. محتوای تعاملی
اینجا، هدف اینه که با مخاطبهات در تعامل باشی و باهاشون حرف بزنی. این کار به شدت تعامل رو بالا میبره.
مثال: میتونی یه نظرسنجی توی استوری بذاری و از مخاطبها بپرسی که دوست دارن توی هفتهی آینده چه نوع محتوایی ببینن. یا حتی یه پرسش و پاسخ راه بندازی و به سوالهای مخاطبها جواب بدی.
4. معرفی تیم
این یکی از اون ایدههای خوبه که باعث میشه مخاطبها با تیم شما آشنا بشن و حس کنند که شما یه مجموعهی دوستداشتنی دارید.
مثال: اگه یه شرکت طراحی گرافیک داری، میتونی تیمت رو معرفی کنی، با عکسها و داستانهای شخصی. اینجوری مخاطبها احساس میکنن که شما فقط یه برند نیستید، بلکه یه گروه از افراد باحال و خلاق هستید.
5. برگزاری مسابقه
مسابقه همیشه هیجانانگیزه و مخاطبها عاشقش هستن. این کار به شدت تعامل رو بالا میبره و میتونه تعداد فالوئرها رو هم زیاد کنه.
مثال: میتونی یه مسابقهی عکاسی برگزار کنی و از مخاطبها بخوای که با محصولات شما عکس بگیرن و با یه هشتگ خاص به اشتراک بذارن. اینجوری هم تعامل زیاد میشه، هم کلی محتوای جدید از مشتریها به دست میاری.
6. معرفی محصولات جدید
وقتی که محصول جدیدی داری، یه فرصت خوبه که اون رو توی اینستاگرام معرفی کنی. این کار باعث میشه مخاطبها منتظر محصولات جدید باشن.
مثال: اگه یه برند پوشاک هستی، میتونی با یه ریلز جذاب مجموعهی جدید لباسها رو معرفی کنی و حتی کد تخفیف ویژه برای اولین خریدارها ارائه بدی.
7. محتوای سرگرمکننده
اینجا هدف اینه که مخاطبها رو بخندونی یا یه لحظهی خوب براشون بسازی. اینجوری احتمال اینکه محتوای شما رو به اشتراک بذارن، خیلی بیشتره.
مثال: اگه یه رستوران داری، میتونی یه ویدیوی بامزه از کارکنان که دارن یه چالش خندهدار رو انجام میدن منتشر کنی. یا حتی یه ریلز با یه موزیک شاد و پرانرژی بسازی که خیلیها عاشقش میشن.
8. همکاری با اینفلوئنسرها
این یکی دیگه از راههای خوب برای افزایش دیده شدن برندتونه. با اینفلوئنسرها همکاری کنید تا به مخاطبهای جدید دسترسی پیدا کنید.
مثال: اگه یه برند لوازم آرایشی هستی، با یه بیوتی بلاگر همکاری کن تا محصولاتت رو معرفی کنه. این کار میتونه باعث شه که مخاطبهای اون اینفلوئنسر به صفحهی شما بیان و با محصولاتتون آشنا بشن.
9. اشتراکگذاری نظرات مشتریان
این ایده خیلی خوبه، چون باعث میشه مخاطبهای جدید اعتماد کنن و ببینن که محصولات شما واقعاً خوبه.
مثال: اگه یه فروشگاه آنلاین داری، نظرات مشتریان راضی رو به اشتراک بذار و حتی ازشون بخواه که عکسهاشون رو با محصولاتت بفرستن تا توی استوری یا پست اسلایدی منتشر کنی.
10. محتوای داستانی
مردم داستانها رو دوست دارن. پس چرا از این فرصت استفاده نکنیم تا داستان برندمون رو بگیم؟
مثال: اگه یه شرکت تولیدی هستی، میتونی داستان اینکه چطور این شرکت رو راه انداختی و چه سختیهایی رو پشت سر گذاشتی، تعریف کنی. این کار باعث میشه مخاطبها به برندت علاقهمند بشن و ارتباط عمیقتری باهات برقرار کنن.
محبوبترین محتواها در اینستاگرام
طبق تحقیقات موسسهی معتبر Statista در سال ۲۰۲۳، ۵۰ درصد از کاربران فعال هفتگی اینستاگرام علاقهمند به دنبال کردن محتواهای فان هستند. همچنین، ۴۶ درصد به دنبال محتوای خلاقانه و ۴۱ درصد به دنبال محتوای آموزنده هستند. این آمار نشان میدهد که کاربران اینستاگرام به دنبال سرگرمی، الهام گرفتن و یادگیری از محتواهایی هستند که در فید آنها نمایش داده میشود.
علاوه بر این موارد، حدود ۳۶ درصد از کاربران به محتواهای دیگری مانند پستها و استوریهایی که آرامشبخش، الهامبخش، تعاملی یا ترند روز هستند، علاقه نشان میدهند. جالب است بدانید در سال ۲۰۲۲، پستهای با بیشترین تعداد لایک، همگی متعلق به افراد مشهور بودهاند (به جز یک تصویر مرموز از یک تخم مرغ!). اما نکتهی قابل توجه این است که پستهای موفق افراد مشهور، معمولا پستهایی با محتوای عمیقا شخصی هستند، مانند اعلام بارداری، تغییرات ظاهری قابل توجه، عکسهای عروسی یا شوخیهای تصویری با دوستان.
آنها در این پستها به طور مستقیم تبلیغ محصولات و رویدادهای خود را انجام نمیدهند، بلکه تصویری بهظاهر واقعی از خود به نمایش میگذارند و به همین دلیل، با مخاطبان خود ارتباط عمیقتری برقرار میکنند. بنابراین، حتی اگر یک برند هستید و نه یک سلبریتی مانند کایلی جنر، راههایی برای برقراری ارتباط با مخاطبان، جلب توجه آنها و اجرای بازاریابی اینستاگرام موفق، وجود دارد.
- شخصی باشید.
- شوخطبع باشید.
- ارزشهای خود را به شیوهای خلاقانه به نمایش بگذارید.
- ترندهای روز را دنبال و مرتبط با کسب و کارتان استفاده کنید.
- افراد و شخصیتهای پشت صحنهی کسب و کارتان را معرفی کنید.
سخن آخر
اگه تا اینجا رو همراه کارو وبز بودید، قطعا دیدگاهتون نسبت به تولید محتوا در اینستاگرام تغییر کرده. تو این مقاله سعی کردیم اهمیت محتواسازی رو براتون روشن کنیم. ۴ گام اصلی برای تولید محتوا در اینستاگرام رو بیان کردیم تا ذهنتون ساختار بگیره! در ادامه هم سبک های محتوایی مهم که هرکدوم هدف متفاوتی داشتند رو معرفی کردیم. تقویم محتوایی رو جدی بگیرید تا کارتون نظم بگیره. از نمونه تقویم محتوایی که در مقاله معرفی کردیم ایده بگیرید. در انتها هم سعی کردیم با ارائه ۱۰ ایدهي جذاب، ترستون رو از شروع بریزیم. اگر مطلب یا سوالی توی ذهنتون نقش بسته، تو دیدگاهها با ما مطرح کنید.