یک جملهی تکراری در تمام جلسات هماهنگی برای طراحی سایت وجود دارد. کارفرما خیلی محکم تقاضا دارد که یک وبسایت خوب برای کسب و کارش طراحی شود. اما وقتی از او سوال میشود که یک وبسایت خوب و استاندارد، باید چه مشخصاتی داشته باشد، پاسخ دقیقی به ذهنش نمیرسد. اگر مدیر کسب و کار هستید و قصد طراحی یک وبسایت استاندارد، برای کسب و کار خود دارید، قبل از هرکاری این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این مقاله قصد داریم، مشخصات و ویژگیهای ضروری یک وبسایت استاندارد را بیان کنیم. اگر برای ادامه آمادهاید، یک جرعهی دیگر از چای بنوشید و ویژگی ها را یادداشت کنید.
آنچه امروز بررسی میکنیم:
کارو وبز به عنوان فعال ترین شرکت طراحی سایت در اصفهان و ایران، آمادهی همکاری با تمامی مدیران کسب و کار در این زمینه است.
۱- انتخاب درست هاست و دامنهی وبسایت
هاست و دامنهی یک وبسایت استاندارد، اولین گامیست که باید درست برداشته شود. نام دامنه که معمولا همان نام برند یک کسب و کار است. نکتهای که باید در انتخاب نام دامنه در نظر گرفته شود، استفاده نکردن از شماره، حروف نامفهوم و علامت هاست. هاست یک وبسایت نیز باید دقیقا متناسب با نیاز هر کسب و کار انتخاب شود. اینکه چه تعداد ورودی احتمالی دارد، حجم مطالب آن چقدر است و غیره باید برای انتخاب هاست دقت شود. پس در قرار داد طراحی سایت، انتخاب هاست و دامنهی مناسب برای وبسایت باید تاکید شود.
۲-زیبا و راحت بودن وبسایت
وبسایت شما باید از نظر بصری دقیقا منطبق بر سلیقهی مخاطبان کسب و کارتان باشد. رنگها کاملا استاندارد انتخاب شود، تصاویر مرتبط با کسب و کار شما در وبسایت قرار بگیرد و از نظر طراحی وبسایت شما استاندارد باشد. اما فقط طراحی زیبا مهم نیست. کاربران شما باید بتوانند بدون سردرگمی و گیج شدن، در وبسایت شما بین صفحات جا به جا شده و به هدفشان برسند. ممکن است قصد خرید یک محصول را داشته باشند و یا خواندن یک مطلب، در هر صورت نباید از کار باوبسایت شما عصبانی شوند. به این موضوع در طراحی سایت، UI/UX استاندارد میگویند. یعنی کاربران وبسایت حس خوشایندی از مشاهدهی وبسایت شما داشته باشند و از کارکردن با وبسایت لذت ببرند.
۳- قرار دادن اطلاعات مرتبط با کسب و کار
جاش فرانکل طراح میگوید: “بزرگترین شکست افراد این است که آنها سعی میکنند وبسایتی را که دوست دارند، بسازند و نه لزوماً وبسایت مورد نیازشان را”. بسیاری از طراحان وبسایت، به جای توجه به جزییات کسب و کار و جامعهی هدفی که قرار است از وبسایت دیدن کند، بر اساس سلیقهی شخصی وبسایت را طراحی میکنند. لحن نوشتاری، اطلاعات و توضیحات هر صفحه، رنگها، تصاویر و غیره، همه باید با تحقیقات و بصورت استاندارد انتخاب شوند. کارو وبز، برای طراحی سایت حرفهای، یک مرحلهی بسیار ضروری برای رفع این مشکل قرار داده است. طراحان وبسایت در کارو وبز، قبل از طراحی، به صورت کامل برروی کسب و کار هدف و روحیات مخاطبین آن تحقیق میکنند. سپس با توجه به تحقیقات، یک طراحی استاندارد برای وبسایت را طرح ریزی مینمایند.
۴- قرار دادن صفحات مهم در وبسایت
هر وبسایت، بسته به موضوع و هدفی که دارد، باید به صفحات مورد نیاز خود تجهیز شود. صفحات مورد نیاز وبسایتها، برای هر کسب و کاری متفاوت است، اما در بسیاری از آن ها وجه اشتراک وجود دارد. صفحات تماس با ما، دربارهی ما، معرفی خدمات/محصولات و سوالات متداول مشتریان، از جمله صفحات مهم یک وبسایت استاندارد است.
۵- سرعت وبسایت
حال فرض کنید همهی کارها داخل وبسایت استاندارد انجام شده است، اما سرعت وبسایت مناسب نیست. صبر شهروندان اینترنتی بسیار کمتر از حد معمول است. شما نهایتا ۴ ثانیه فرصت دارید تا مطالب خود را به او نشان دهید، وگرنه سراغ وبسایت دیگری میرود. بنابراین برای داشتن یک وبسایت استاندارد، سرعت باید استاندارد باشد
کارو وبز
۶- امنیت سایت
اگر وبسایت شما امن نباشد، هرچقدر هم محصول و خدمات خوبی داشته باشید، کاربران به شما اعتماد نمی کنند. زیرا در خرید آنلاین، مشتریان مجبورند محرمانهترین اطلاعاتشان را در وبسایت شما درج کنند. گواهینامه ssl یکی از مواردیست که امنیت وبسایت شما را تضمین می کند. در یک وبسایت استاندارد، وجود این گواهینامه ضروریست.
۷- قابل استفاده با موبایل
امروزه تعداد کاربرانی که با استفاده از تلفن همراه وبگردی میکنند، ۲ الی ۳ برابر کسانیست که با pc به وبسایتها سر میزنند. بنابراین اگر وبسایت شما در گوشی همراه نمایش درستی نداشته باشد، احتمالا ۷۰ درصد مخاطبانتان را به راحتی از دست می دهید. همچنین تعدادی از کاربران نیز با استفاده از تبلت و یا دستگاههای دیگر وبگردی میکنند. در حالت کلی باید وبسایت شما در همهی دستگاهها نمایش درست و کاملی داشته باشد. به این قابلیت ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایت میگویند. وبسایتهای اصولی و استاندارد، قطعا واکنشگرا هستند.
نتیجهگیری:
قبل از اینکه تصمیم به راهاندازی یک وبسایت برای کسب و کار خود بگیرید، دقیقا مشخص کنیپد که هدفتان از وبسایت زدن چیست و چه انتظاراتی دارید. اگر قرار است بدون هدف اینکار را انجام دهید، پیشنهاد میکنم فعلا دست نگهدارید. اما اگر قصد دارید یک وبسایت استاندارد داشتهباشید که برای شما بازدهی داشته باشد، حتما موارد بالا را در نظر داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران کارو وبز تماس بگیرید.