اگر برای تولید محتوای وبسایت به دنبال یک ابزار ساده و کاربردی میگردید، بهترین انتخاب گوگل ترندز است. گوگل ترندز حکم آچار فرانسه برای دیجیتال مارکتر ها بخصوص متخصصین سئو را دارد. اگر در حوزهی تولید محتوا فعالیت میکنید، حتما با کلمات کلیدی سر و کار داشتهاید. ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی بسیار متنوع هستند. اما گوگل ترندز شاید امکانات بسیار زیادی نداشته باشد، اما کار با آن ساده و سریع است. در این مقاله قصد داریم با این ابزار رایگان و بسیار مفید گوگل آشنا شویم.
گوگل ترندز چیست؟
گوگل ترندز یکی از ابزارهای رایگان گوگل برای کمک به تولیدکنندگان محتوای متنی است. این ابزار به شما کمک میکند میزان سرچ کلمات کلیدی مختلف را بصورت نسبی ارزیابی کنید. این ابزار کلمات کلیدی مشابه را که توسط دیگران سرچ شده است را نیز به شما پیشنهاد میکند. گوگل ترندز میزان سرچ یک کلمه را بصورت نموداری در بازههای زمانی مختلف برای شما ترسیم میکند. این موضوع باعث میشود متوجه شوید چه کلمهای در چه زمانی از سال تِرند است. با استفاده از ابزار compare گوگل ترندز میتوانید میزان سرچ دو یا چند کلمهی کلیدی را نیز با یکدیگر مقایسه کنید. نمایش گستردگی سرچ یک کلمهی کلیدی نسبت به مکان جغرافیایی نیز یکی دیگر از امکانات گوگل ترندز است. این امکانات میتواند به شما در سئو محلی کمک زیادی کند. شما در گوگل ترندز میتوانید میزان سرچ یک کلمه در گوگل، یوتیوب، عکسها و اخبار را بررسی نمایبه طور کلی مزایای گوگل ترندز عبارت است از:
- نمایش نسبی و نموداری میزان سرچ یک کلمهی کلیدی
- امکان مقایسهی میزان سرچ دو یا چند کلمهی کلیدی با یکدیگر
- پیشنهاد کلمات کلیدی مهم
- نمایش پراکندگی جستجوی کلمات بر اساس منطقهی جغرافیایی
- نمایش میزان سرچ کلمات کلیدی در گوگل(تصاویر، وب و اخبار) و یوتیوب
آموزش کار با ابزار گوگل ترندز
برای استفاده از امکانات گوگل ترندز در گوگل آن را به فارسی و یا انگلیسی سرچ و وارد لینک اول شوید. همچنین میتوانید از طریق آدرس https://trends.google.com/ نیز به این وبسایت وارد شوید. پس از ورود کلمهی کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید. در تصویر زیر جزییات را میتوانید مشاهده نمایید.
در بخش ۱ می توانید کشوری که قصد بررسی کلمهی کلیدی در آن را دارید وارد کنید. در قسمت ۲، بازهی زمانی را مشخص کنید. در بخش سوم دستهبندی و حوزهي مورد نظر انتخاب میشود. نهایتا در بخش چهارم میتوانید انتخاب کنید که این کلمه در سرچ وب یا یوتیوب و… بررسی شود. برای مثال ما میزان سرچ کلمهی خرید کفش زنانه را در ۹۰ روز گذشته بررسی کردهایم.
در قسمت پایینتر اطلاعات مفیدتری را نیز میتوانید مشاهده کنید. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، گوگل ترندز به شما میگوید این کلمه در چه استانهایی از ایران بیشترین سرچ را داشته. این موضوع برای خدمات و محصولاتی که قصد لوکال سئو آنرا دارید بسیار مفید است. همچنین در جدول پایینی به شما کلمات کلیدی مشابه را نیز پیشنهاد میدهد.
مقایسه سرچ چند کلمهی کلیدی
در گوگل ترندز امکان مقایسهی سرچ دو یا چند کلمهی کلیدی نیز فراهم شده است. شما با زدن دکمهی compare میتوانید کلمات بیشتری را نیز با یکدیگر مقایسه کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید میزان سرچ سه کلمه در مورد کفش زنانه در بازهی ۹۰ روزه با یکدیگر مقایسه شدهاند.
یافتن ترندهای بازار با گوگل ترندز
تشخیص زمان درست محصولات ترند در بازار به برنامهریزی شما در سئو بسیار کمک میکند. زیرا قبل از اینکه زمان تقاضای آن برسد شما میتوانید برنامههای بازاریابی خود را تنظیم کنید. گوگل ترندز ابزاری است که در این زمینه بسیار کارآمد است. برای مثال ما خرید بوت زنانه را در این ابزار بررسی کردیم. با توجه به نمودار هرساله از برج ۹ الی ۱۰ میزان سرچ این کلمه افزایش قابل توجهی دارد. افرادی که قصد فروش این محصول را دارند میتوانند از ماه ها قبل برای سئو آن برنامه ریزی کنند.
با استفاده از این امکانات میتوانید رشد برند خود را نیز زیر نظر بگیرید. برای مثال فرض کنید شما برای آگاهی از برند خود برنامههای تبلیغاتی متفاوتی را طرح ریزی کردهاید. بنرهای تبلیغاتی نصب کردید، در اینستاگرام تبلیغات و تولید محتوای هدفمند برای آگاهی از برند اجرا کردهاید. حال وقتا آن رسیده که این میزان را ارزیابی کنید. فقط کافیست در گوگل ترندز نام برند خود را سرچ کنید. این نمودار نشان میدهد چه تعداد افراد با سرچ نام برند شما به دنبال وبسایت شما بودهاند. با استفاده از امکانات همیشه میتوانید میزان رشد برند خود را رصد کنید. کاری که بسیاری از کمپانیهای بزرگ دنیا انجام میدهند.
نتیجه گیری
گوگل ترندز یکی از ابزارهای قدرتمند و رایگان گوگل است. شما برای تولید محتوای وبسایت و حتی شبکههای اجتماعی میتوانید از آن استفاده کنید. اگر قصد تولید محتوا برای مقالهای را دارید ابتدا با استفاده از این ابزار میزان سرچ کلمات کلیدی آن را استخراج کنید. سپس پیشنهادات دیگر آن را نیز لیست کنید. با استفاده از مطالعه و تحقیق سعی کنید با استفادهی درست از این کلمات کلیدی یک محتوای غنی بنویسید. همچنین با استفاده از این ابزار میتوانید ترندهای بازار را استخراج و خود را برای آن آماده کنید. اگر روش کار شما local است میزان تقاضای محصول و خدمات خود را در شهرهای مختلف ایران استخراج کنید.
در این مقاله از کارو وِبز سعی کردیم یک آموزش کامل از گوگل ترندز را در اختیار شما قرار دهیم. روزانه مطالب مفیدی در زمینه ی آموزش سئو و طراحی وبسایت در وبلاگ کارو وبز قرار میگیرد.