هر خدمات و محصولی در اینترنت به شیوههای متفاوتی سرچ میشود. اینکه وبسایت ما پس از جست و جوی چه عبارتی در گوگل، به کاربر نمایش داده شود بسیار مهم است. برای اینکار به رفتار خودتان به عنوان یک کاربر نگاه کنید. فرض کنید شما قصد خرید یک گوشی از اینترنت را دارید. آیا سرچ می کنید خرید موبایل؟ یا سرچ می کنید خرید موبایل سامسونگ! شاید مدل آن را هم انتخاب کرده باشید و سرچ کنید خرید گوشی سامسونگ A510 ! به عبارتهایی که کاربران سرچ میکنند تا به هدف خود برسند، کلمات کلیدی گفته میشود. یافتن کلمات کلیدی باعث میشود شما هزینه و زمان خود را هدر ندهید، و برای کلماتی سئو نکنید که شاید زیاد در اینترنت سرچ نمیشود. اگر اشتباه کنید، ممکن است زمان و انرژی را هدر دهید و نهایتا هیچ فروش و تماسی برای شما اتفاق نیفتد. برای یافتن کلمات کلیدی پر جست و جوی هر کسب و کاری، ابزارهای زیادی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم مهمترین ابزار تحقیق کلمههای کلیدی را معرفی کنیم. در ادامهی آموزشهای رایگان سئو، به معرفی این این ابزارهای مهم میپردازیم.
در یافتن کلمات کلیدی اصلا به نظر شخصی خودتان اتکا نکنید. شما به عنوان صاحب هر کسب و کاری در آن زمینه تخصص دارید، طبیعتا نوع جست و جوی شما، با افرادی که با کسب و کار شما آشنا نیستند متفاوت باشد. بنابراین باید از منابع معتبر دقیقا متوجه شوید چه عبارتهایی بیشتر توسط کاربران در اینترنت جست و جو می شود. ابزار هایی که وجود دارند هیچ کدام بصورت صد در صدی به شما تعداد دقیق را نمی گویند. بنابراین یشنهاد می کنم برای یافتن کلمات کلیدی حداقل از 3 الی 4 ابزار استفاده کنید. اگر سئو کار نیستید، پیشنهاد می کنیم، یافتن کلمات کلیدی و حتی سئو وبسایتتان را نیز بدست شرکتهای متخصص در این زمینه بسپارید و یا یک فرد سئو کار استخدام نمایید. قطعا این موضوع در صرفه جویی زمان و هزینهی شما کمک شایانی خواهد کرد. هر صاحب کسب و کاری پس از طراحی وبسایت، برای کسب درآمد از آن نیاز دارد تا کاربرانی را به سمت آن هدایت کند و نهایتا از طریق وبسایت فروش داشته باشد، وگرنه وبسایتی که فروش نداشته باشد، عملا یک هزینهی اضافه و هدر رفتن پول برای آن کسب و کار است.
همهی کسب و کارها مخاطبین هدفی دارند که یا به دنبال رفع مشکلی هستند که آنها متخصص آن هستند و یا به دنبال خرید محصول یا خدمات آنها هستند. امروزه کمتر کسی وجود دارد که برای یافتن سوال و یا خرید محصولی در گوگل سرچ نکند. نکتهی مهم پیدا کردن کلماتیست که این مخاطبان هدف در گوگل جست و جو میکنند. باتوجه به سابقهی سرچ کاربران مختلف، شما میتوانید با یافتن این کلمات کلیدی، سریعتر و هدفمندتر، به مشتریان خود دسترسی داشته باشید. ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکنند مهمترین کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خود را به صورت دقیقتری بیابید. با استفاده از این ابزار شما نگران این نیستید که آیا این کلمه که شما زمان و هزینهی خود را خرج کردهاید تا به صفحهی اول برسد، اصلا مخاطبی برای شما میآورد یا خیر. برخی از این ابزار صرفا کلمات را به شما پیشنهاد میدهند. برخی از آنها به صورت عددی حجم سرچ هر کلمه را نیز برای شما به صورت تقریبی تخمین میزنند. با استفاده از این ابزار شما حتی میزان رقابت و سختی کلمه برای سئو را نیز متوجه شده و میتوانید زمانبندی و بودجه بندی دقیقتری نیز داشته باشید. این ابزار عبارتند از :
یکی از ابزارهای بسیار مهم که شما میتوانید با استفاده از آن کلمات کلیدی که دیگران نیز سرچ میکنند را نیز بیابید، پیشنهادات خود گوگل است. فرض کنید میخواهید یکی از خدمات خود را سئو کنید. اولین چیزی که به ذهنتان میرسد را در گوگل سرچ کنید. سپس به انتهای صفحه رفته و پیشنهادات گوگل را ببینید. اینها کلمات دیگریست که دیگران در مورد خدمات یا محصول شما در گوگل سرچ کردهاند. گاهی اوقات این کلمات بسیار پرسرچتر و هدفمندتر از کلمهایست که خودتان انتخاب کردهاید. در ادامه و با استفاده از ابزار دیگر، میتوانید مکیزان سرچ هریک را اب یکدیگر مقایسه کنید. برای مثال ما عبارت آجرسفال را در گوگل سرچ کردیم. پیشنهادات دیگر گوگل را در تصویر زیر میبینید.
ابزار گوگل کیورد پلنر یک ابزار قدرتمند است که گوگل در اختیار کسانی قرار میدهد که قصد تبلیغات در گوگل را دارند. اما از این ابزار میتوانید برای سئو نیز استفاده کنید. یکی از مزیتهای Google Keyword Planner دسترسی به دیتابیس خود گوگل است. بنابراین اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهد بسیار دقیق و با ضریب خطای کم است. برای استفاده از این ابزار فقط کافیست به آدرس ads.google.com بروید و بعد از ساخت اکانت از امکانات آن استفاده کنید. برای استفاده از امکانات این ابزار از منو Tools & setting گزینهی Google Keyword Planner را انتخاب کنید. سپس میتوانید آنالیز دقیقی برروی کلمات، جملهها و عبارت های مختلف داشته باشید. از جمله امکالنات این ابزار تحقیق کلمهی کلیدی عبارت است از:
گوگل ترندز نیز یکی از ابزارهای خود گوگل برای تحقیق و یافتن کلمات کلیدی است. در این ابزار شما میتوانید بصورت نسبی حجم جستجوی کلمات کلیدی مختلف را در بازههای زمانی مختلف بررسی کنید. همچنین میزان سرچ آن کلمه نسبت به منطقهی جغرافیایی نیز در این ابزار قابل مشاهده است. یکی از امکانات خوب این ابزار امکان مقایسهی دو یا چند کلمهی کلیدی با یکدیگر است. برای استفاده از این ابزار فقط کافیست در گوگل گوگل ترندز را سرچ و به لینک اول بروید. آدرس این ابزار نیز https://trends.google.com/ است. در تصویر زیر نمایی از گوگل ترندز قابل مشاهده است. در وبلاگ کارو وبز آموزش کامل گوگل ترندز را بخوانید.
kwfinder یک ابزار تخصصی برای سئو کاران است. با استفاده از این ابزار میتوانید ترافیک وبسایتتان را بصورت هدفمند افزایش دهید. kwfinder توسط Mangools توسعه داده شدهاست و یک ابزار حرفهای و تخصصی در حوزهی تحقیق کلمات کلیدی است. با استفاده از kwfinder میتوانید کلمات کلیدی long-tail مربووط به کسب و کارتان را بیابید. کلمات لانگ تیل عباراتی است که دغدهها و سرچهای مخاطبان هدف شما را مشخص می کند. این کلمات اگرچه سرچ کمتری نسبت به کلمات کلیدی mid-tail دارند، اما سریعتر و هدفمندتر مخاطبان شما را تارگت میکنند. برای استفاده از این ابزار فقط کافیست kwfinder را در گوگل سرچ کرده وسپس وارد وبسایت شوید. با استفاده از دکمهی start for 10 free trial ثبت نام خود را انجام دهید. با استفاده از هر ایمیل تا ۱۰ روز میتوانید از امکانات آن استفاده کنید. برای استفاده از امکانات بیشتر و همیشگی باید اکانت پریمیوم آنرا خریداری کنید. امکانات kwfinder عبارت است از:
moz یکی از سایتهای مهم برای سئوکاران است. این وبسایت امکانات زیادی را در اختیار متخصصین سئو قرار میدهد. تحلیل رقیبان، تحقیق کلمهی کلیدی، یافتن بک لینک سایت خود و دیگران و امکانات ارزشمند دیگر. یکی از ابزارهای این وبسایت ابزار Moz keyword explorer است. این ابزار علاوه بر پیشنهاد کلمات کلیدی و لیست میزان سرچ و سختی هر کلمه، امکانات جذاب دیگری نیز در اختیار سئو کاران قرار میدهد که در ادامه میبینیم.
اگر صاحب وبسایت باشید و کار سئو را آغاز کرده باشید و یا سئومستر باشید قطعا با سرچ کنسول خود گوگل آشنا هستید. شما اگر مدتی از معرفی وبسایتتان به گوگل گذشته باشد و کار سئو را آغاز کرده باشید اطلاعات مفیدی را میتوانید از سرچ کنسول گوگل استخراج کنید. در قسمت Performance نموداری از میزان کلیک، ایمپرشن، نرخ کلیک و میانگین رتبهی کلمات کلیدی وبسایتتان را مشاهده میکنید. در قسمت پایین از سربرگ query میتوانید ببینید کهصفحات مختلف وبسایت شما با چه کلماتی در گوگل سرچ داشته اند. با آنالیز این صفحه میتوانید کلمات کلیدی جدیدی که کاربران شما سرچ کردهاند را بیابید. یک روش فوقالعاده این است که کلمات پر سرچی که کلیک کمی داشتهاند را استخراج کنید. با این کلمات وبسایت شما در گوگل نمایش دارد اما بدلیل رتبهی بد آن نرخ کلیک شما پایین آمده است. با استخراج این کلمات کلیدی و تقویت صفحات مربوطه برروی این کلمات، احتمالا افزایش ورودی چشمگیری را تجربه خواهید کرد.
SEMRUSH یکی از ابزارهای قدرتمند برای متخصصین سئو است. یکی از امکانات SEMRUSH، ابزار تحقیق کلمات کلیدی است. با استفاده از این ابزار میتوانید رقبای خود را تحلیل کنید، وضعیت سئوی on-page خود را بررسی کنید، بک لینکهای خود و رقیب را شناساییکنید و در حالت کلی هر چیزی که برای سئو لازم دارید را از آن استخراج نمایید. ابزار تحقیق کلمات کلیدی semrush نیز بسیار قوی بوده و علاوه بر پیشنهاد کلمات کلیدی مشابه، میزان سختی و حجم سرچ هریک را نیز به شما نمایش میدهد. semrush ابزار رایگانی نیست، اما میتوانید به صورت محدود از امکانات آن بصورت رایگان نیز استفاده کنید.
در نهایت توجه به موضوع کلمات کلیدی در تولید محتوا بسیار مهم است. اگر در حوزهی تولید محتوا برای وبسایت و یا حتی شبکههای اجتماعی فعالیت میکنید، انتخاب کلمات کلیدی و سپس تولید محتوا بر اساس نیاز و دغدغهی کاربران بسیار مهم است. ابزاری که در این مقاله معرفی شد، پرکاربردترین و معتبرترین ابزاریست که میتوانید داشته باشید. برای افزایش دقت، بهتر است از این ابزار بصورت ترکیبی استفاده کنید. برای مثال ابتدا با استفاده از پیشنهادات گوگل تمام کلمات کلیدی خود را استخراج کنید. سپس به سراغ kwfinder یا MOZ بروید و کلمات بیشتری را به لیستتان اضافه کنید. سپس میزان سرچ هریک را بسنجید. در ادامه با استفاده از لیستی که در اختیار دارید، تک به تک با پاسخ به دغدغهی کاربران می توانید یک محتوای غنی بسازید.