ویژه‌ی مدیران

طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی اختصاصی؟

وبسایت وردپرسی یا اختصاصی

یکی از سوالات و دغدغه‌های پرتکرار صاحبین کسب و کار در ابتدای راه اندازی وبسایت همین مسئله است. که برای طراحی سایت مجموعه‌ی خود از وردپرس استفاده کنند یا بصورت اختصاصی و کدنویسی وبسایت را راه‌اندازی نمایند؟ در این مقاله قصد داریم به مزایا و معایب هریک از این دو مورد بپردازیم.

طراحی سایت با وردپرس:

وردپرس یک cms یا سامانه‌ی مدیریت محتوای متن باز است. شما با استفاده از آن می‌توانید وبسایت فروشگاهی و یا شرکتی مجموعه‌ی خود را راه‌اندازی کنید. برای طراحی سایت با وردپرس شما نیاز به نوشتن کدهای پیچیده‌ی فرانت اند و بک‌اند ندارید و نیاز نیست با دیتابیس درگیر شوید. این سامانه بصورت یک بسته همه‌ی امکانات را در اختیار شما قرار خواهد داد. البته شما می‌توانید برای زیباتر شدن و یا اضافه کردن امکانات آن دست به کار شده و در آن کدنویسی کنید. همچنین با توجه به محبوبیت آن، قالب ها و افزونه‌های زیادی نیز برای وردپرس موجود هستند که میتوانند نیازهای شما را برطرف کنند.

امنیت وبسایت وردپرسی:

یکی از دغدغه‌های صاحبین کسب و کار برای استفاده از وردپرس امنیت آن است. بسیاری از آنها فکر می‌کنند وردپرس از امنیت پایینی برخوردار است. درصورتیکه مسئله کاملا برعکس است. وردپرس در برابر حملات هکرها بسیار ایمن است. همچنین بصورت منظم آپدیت‌هایی برای آن منتشر می‌شود که این امنیت را افزایش نیز می‌دهد. البته متن باز بودن وردپرس می‌تواند نگرانی‌هایی را مبنی بر کاهش امنیت ایجاد کند. البته تامین امنیت آن به راحتی صورت می‌گیرد. برای این موضوع بهتر است طراحی سایت مجموعه‌ی خود را به شرکت‌های معتبر بسپارید.

سرعت وبسایت‌های وردپرسی:

نوع طراحی و فرآیند آن رابطه‌ی مستقیمی با سرعت وبسایت دارد. فرقی نمی‌کند وبسایت شما از طریق کدنویسی یا وردپرس راه اندازی شده باشد. اگر در فرآیند طراحی به نکات لازم دقت نکنید، احتمالا سرعت وبسایت شما کاهش پیدا می‌کند. البته در وردپرس شما می‌توانید این مشکلات را با انتخاب قالب‌های مناسب و همچنین استفاده از افزونه‌های وردپرسی سرعت وبسایت خود را بهینه کنید. برای جلوگیری از این اتفاقات بهتر است شرکت‌های معتبر را برای طراحی سایت مجموعه‌ی خود انتخاب کنید.

مزایای وبسایت‌های وردپرسی:

استفاده از وردپرس برای طراحی سایت کسب و کار خود مزایای زیادی دارد. البته این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد. اگر تعداد کاربران وبسایت شما کم هستند و نیاز به امکانات خاصی در وبسایت ندارید، بهتر است از وبسایت‌های وردپرسی استفاده کنید. زیرا مزایای زیر را دارند:

  • هزینه‌ی راه اندازی کم
  • زمان آماده سازی سریع
  • هزینه‌های جانبی کم
  • هزینه‌ی نگهداری کم
  • فراوان بودن منابع و متخصص برای رفع مشکلات احتمالی

کارو وبز با سالها تجربه در زمینه‌ی طراحی سایت وردپرسی در اصفهان، در بسیاری از جلسات آنالیز نیازهای مشتری، وبسایت وردپرسی را به صاحبین کسب و کار پیشنهاد می‌کند. اما در مواردی نیز نیاز است که وبسایت یک کسب و کار از همان ابتدا بصورت اختصاصی نوشته و راه اندازی شود. پیشنهاد می‌کنم پیش از اقدام برای طراحی سایت، حتما در این زمینه مشاوره بگیرید.

معایب وبسایت‌های وردپرسی:

وبسایت‌های وردپرسی مزایای زیادی بخصوص برای کسب و کارهای نوپا دارند. اما معایبی نیز وجود دارد که بهتر است قبل از اقدام به طراحی سایت با وردپرس به آنها توجه کنید. اولین نکته امکان مشکل برای امنیت وبسایت است. البته در صورتیکه یک متخصص وبسایت شما را طراحی کند از این بابت مشکلی وبسایت شما را تهدید نمی‌کند.
مسئله‌ی بعدی محدودیت شما در اجرای امکانات خاص و زیاد است. اگر فکر می‌کنید وبسایت شما نیاز به امکانات زیاد و پیچیده دارد بهتر است از وردپرس استفاده نکنید. هر چند با وجود افزونه‌ها و همچنین امکان پیاده سازی کد بر روی آن شما می‌توانید بیشتر نیازهای خود را برطرف کنید. اما ممکن است تداخل در افزونه‌ها و یا عدم سازگاری بعضی از قالب ها با تعدادی از افزونه‌ها شما را با مشکل مواجه کند.
پیشنهاد می‌کنم قبل از راه‌اندازی وبسایت، لیستی از نیازهای خود تهیه و سپس با یک متخصص مشورت کنید.

وبسایت اختصاصی چیست؟

گاهی اوقات مدیران کسب و کار تصمیم می‌گیرند وبسایت خود را به صورت اختصاصی طراحی کنند و از cms خاصی استفاده نکنند. در طراحی سایت اختصاصی، صقفر تا صد وبسایت با استفاده از کدنویسی تهیه می‌شود. این کدها بصورت اختصاصی برای این وبسایت ایجاد شده و نتیجه‌ی کار منحصر به فرد و اختصاصی است. زبان‌های برنامه نویسی مختلفی برای توسعه‌ی وبسایت استفاده می‌شود. برای مثال قسمت فرانت اند با استفاده از کدهای htm،css، java script و یا فریمورک هایی مانند react توسعه می‌یابد. قسمت بک‌اند نیز با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مختلفی چون php, node.js و غیره ایجاد می‌شوند.
برای طراحی سایت اختصاصی حداقل ۵ نفر در ۳ گروه متفاوت کار طراحی و توسعه‌ی وب را آغاز می‌کنند. تیم طراحی UI/UX سایت که شامل طراحی صفحات مختلف و نوع دسترسی ها می‌شود را طراحی می‌کنند. سپس تیم فرانت اند، طراحی ایجاد شده را با استفاده از کدنویسی توسعه می‌دهند. همچنین تیم بک‌اند نیز برنامه نویسی سمت سرور را انجام می‌دهند.

معایب و مزایای وبسایت اختصاصی:

طراحی سایت اختصاصی مزایایی همچون، اختصاصی بودن و منحصر به فرد بودن وبسایت، سرعت بهتر، امکان توسعه‌ی بیشتر و امنیت بالا را دارد. اما این موضوع کاملا بستگی به نیازهای شما به عنوان یک صاحب کسب و کار دارد. زیرا راه اندازی وبسایت اختصاصی زمان بر و پر هزینه است. همچنین هزینه‌های آینده‌ی آن نیز بسیار زیاد است. برای مثال اگر قصد سئو کردن وبسایت را داشته باشید هزینه‌ و زمان بیشتری باید صرف کنید. یکی از مشکلات دیگر وبسایت‌های اختصاصی دقیقا همان اختصاصی بودن کدهای آن است. اگر به هر دلیلی ارتباطتان با شرکت و یا شخص توسعه‌دهنده‌ي وبسایتتان قطع شود، مشکلات زیادی برای شما ایجاد می‌شود. زیرا فرد جدید باید زمان زیادی صرف کند تا کدهای اختصاصی را درک و مدیریت کند.

جمع بندی:

در این مقاله به بررسی وبسایت‌های اختصاصی و وردپرسی پرداختیم. هریک از آن‌ها مزایا و معایب خود را دارند. در حالت کلی اگر قصد دارید برای کسب و کار خود وبسایت طراحی کنید، حتما از ۲ یا ۳ متخصص مشاوره بگیرید. قبلا از برگزاری جلسه‌ی مشاوره حتما نیازسنجی کنید که در وبسایت خود به چه امکاناتی نیاز دارید. تیم کاروو وبز آماده‌ی پاسخگویی به سوالات شما و ارائه‌ی مشاوره‌ی رایگان است.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button