اگر در فضای بازاریابی دیجیتال قرار دارید و یا قصد دارید کسب و کار خود را از طریق آن رشد دهید، اولین چیزی که با آن رو به رو میشوید، تولید محتوا است. در دیجیتال مارکتینگ، تمام دعواها برسر همین تولید محتواست. هرچقدر خلاقانهتر، اصولیتر و بهتر تولید محتوا کنید، احتمالا سریعتر و با هزینهی کمتر به هدفهای خود میرسید. تولید محتوا برای مخاطبانتان باعث میشود آنها از برند شما آگاه شوند، شما را به عنوان متخصص بشناسند و برای خرید به شما اعتماد و مراجعه کنند. باتوجه به اهمیت تولید محتوا، ابزارهای زیادی بوجود آمدند تا به تولید کنندگان محتوا کمک کنند. ابزارهای تولید محتوا کار شما را سادهتر میکنند، برخی از آنها به شما ایدههای جذاب میدهند و با امکاناتشان شما را در این مسیر همراهی می کنند.
- محتوای متنی
- محتوای تصویری
- محتوای ویدئویی
- محتوای صوتی یا پادکست
ابزارهای تولید محتوای متنی
هر محتوایی اول از همهچیز یک متن روی کاغذ هست. اما برای تولید محتواهای متنی مانند مقالات وبسایت و شبکههای اجتماعی، ابزارهای متنوعی نیاز داریم. قبل از انتشار هر محتوای متنی باید آن محتوا ابتدا به طور کامل نوشته، بازنگری و تصحیح شود. برای بازنگری نیاز داریم تا از نظر نگارشی، املایی و موارد دیگر آن را بررسی کنیم. از این رو در ادامه به معرفی ابزارهایی میپردازیم که کار شما را در تولید محتوای متنی ساده میکنند.
- نرم افزار وُرد: همهی شما با این نرم افزار آشنا هستید. پیشنهاد میکنم قبل از انتشار مقاله در وبسایتتان آن را در نرم افزار ورد بنویسید. سپس چندین بار آن را بازخوانی و اشکالات آنرا برطرف کنید.
- گوگل داکس: نرم افزار گوگل داکس شاید کمتر از نرم افزار ورد مورد استفاده قرار بگیرد اما به چند دلیل نسبت به نرم افزار ورد برتری دارد. اولین مزیت Google docs آنلاین بودن آن است. شما میتوانید فایل خود را با همکارانتان به اشتراک گذاشته و همراه بایکدیگر آن را ویرایش کنید. از دیگر مزایای مهم گوگل داکس، ذخیره کردن لحظهای و آنلاین مطالب است. با استفاده از این امکانات شما دیگر نگران قطعی برق و یا خاموش شدن ناگهانی سیستم خود نیستید.
- ویراستار: نرم افزار ویراستار عصای دست تولیدکنندگان محتوای متنی است. شما با استفاده از این نرمافزار میتوانید مقاله و نوشتهی خود را از نظر نگارشی و قوانین آن ویرایستاری کنید.
- ابزار تحقیق کلمهی کلیدی: اولین نکتهای که در آموزش سئو فرا میگیرید، بحث کلمات کلیدی است. وقتی قرار است یک محتوایی را در وبسایت خود منتشر کنید، باید کلمات کلیدی آن را استخراج نمایید. ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکنند میزان سرچ این کلمات توسط کاربران را استخراج کنید. همچنین کلمات کلیدی مشابه را نیز به شما پیشنهاد میکنند. این موضوع باعث میشود شما دغدغهی مخاطبان را به خوبی متوجه شوید و مقالهی غنیتر و کاملتری را برای رفع نیازشان تولید کنید. از جمله این ابزار میتوان به گوگلترندز، کیورد پلنر، KwFinder و… اشاره کرد.
- گوگل ترنزلیت: تولیدکنندگان محتوا باید جستجوگران بسیار خوبی باشند. وقتی تصمیم میگیرید یک محتوایی را منتشر کنید، سعی کنید این موضوع را در محتواهای انگلیسی زبان نیز جستجو کنید. شاید برای درک بهتر محتواهای انگلیسی نیاز به یک مترجم کنار دستتان داشته باشید. گوگلترندز کار شما را راه میاندازد. البته سعی کنید از آن فقط به عنوان یک دستیار استفاده کنید و مستقیما ترجمهی آن را به محتوای خودتان اضافه نکنید.
- Dupli Checker: اگر تولید محتوای متنی خود را به یک فریلنسر یا شرکت ثالثی سپردهاید، قبل از انتشار از کپی نبودن آن مطمئن شوید. داپلی چکر اینکار را برای شما انجام میدهد. فقط کافیست مقالهی خود را به آن معرفی کنید.
ابزارهای تولید محتوای تصویری
گاهی اوقات یک تصویر، کار چند پاراگراف را انجام میدهد. شما با یک اینفوگرافیک می توانید یک صفحه تحلیل موضوع را انجام دهید. متن بدون هیچ تصویری معمولا برای خوانندهی آن خستهکننده است و احتمال خواندن مطالب ارزشمند شما را کاهش میدهد. همچنین برای تولید محتوا در اینستاگرام شما نیاز به تصاویر گیرا برای جذب هرچه بیشتر مخاطبان دارید. در بسیاری از شرکتهای بزرگ، تیم گرافیک به تیم تولید محتوا برای خلق یک اثر ارزشمند کمک میکنند. گرافیستها از ابزارهای قدرتمندی چون فتوشاپ، ایلستریتور، کورل و … برای خلق تصاویر استفاده میکنند. اما گاهی شما قصد دارید به تنهایی برای کسب و کار خود تولید محتوا کنید و از گرافیک نیز چیزی نمدانید. در ادامه به معرفی ابزارهایی میپردازیم که شما به سادگی میتوانید از آنها برای تولید محتوای تصویری خود کمک بگیرید.
نرم افزار Canva
یکی از بهترین نرمافزارهایی که برای تولید محتوای تصویری خود ميتوانید استفاده کنید، canva است. اگرچه این نرم افزار امکانات تولید محتوای متنی و ویدئویی نیز دارد. در canva شما میتوانید شبکهی اجتماعی مورد نظر خود را انتخاب و طبق استانداردهای آن، تصاویر خود را تولید کنید. الگوهای آمادهی آن نیز به شما کمک میکند تا طرحهای جذابی را خلق کنید. در canva حتی میتوانید لوگو، کارت ویزیت، سربرگ و … را برای کسب و کار خود به راحتی طراحی کنید. ما در کاروو وبز برای طراحی بسیاری از بنرهای وبسایتها نیز از این نرم افزار استفاده میکنیم. اپلیکیشن canva برای اندروید و IOS نیز موجود است و از نسخهی وب آن نیز میتوانید استفاده کنید. این نرمافزار برای کاربران اینستاگرام بسیار مفید است. زیرا شما به سادگی میتوانید پستهای خود را با سرعت بالا طراحی و منتشر کنید.
نرم افزار Pintress:
اگر به دنبال ایده برای طراحی تصاویر مختلف میگردید، بهترین ابزار pintress است. این نرم افزار در بین طراحان و گرافیستها بسیار محبوب است. یک مرجع معتبر پر از طراحی در زمینههای مختلف. اگر در زمینهی گرافیک نیز فعال هستید میتوانید طرح های خود را در این نرمافزار با دیگران به اشتراک بگذارید.
PicsArt:
این ابزار نیز کاملا شبیه به canva است. در picsart شما میتوانید شبکه ی اجتماعی مورد نظر خود را انتخاب و سپس از بین طرحهای مختلف، برای خود تصاویر جذاب و اختصاصی بسازید. اپلیکیشن picart برای اندروید و IOS قابل نصب است.
Flaction
اگر به دنبال آیکونهای جذاب و خاص هستید، بهترین ابزار Flaction است. بسیاری از طراحان سایت برای جذابیت و متفاوت بودن وبسایت به دنبال آیکونهای خاص برای قسمتهای مختلف هستند. در این وبسایت میتوانید موضوع خود را سرچ کرده و آیکونهای مورد نظر را دانلود کنید. یکی از مزیتهای Flaction امکان دانلود فایل psd آیکونها است. شما ميتوانید این فایل را دانلود و در فتوشاپ متناسب با برند خود سفارشی سازی کنید.
Dribble
اگر به دنبال تصاویر یونیک و خاص برای وبسایت و شبکههای اجتماعی خود هستید، dribble بهترین انتخاب است. بسیاری از طراحان گرافیک، طرحهای خود را در این وبسایت بارگذاری میکنند. شما میتوانید وکتورها، آیکون و تصاویر جذابی را از این سایت دانلود کنید. اگر برای وبسایت خود به دنبال تصاویر یونیک میگردید تا به سئو سایت هم ضربه نزند، dribble انتخاب بسیار مناسبی است.
Freepik
وبسایت Freepik نیز یکی از وبسایتهای قدرتمند در زمینهی دانلود عکس و آیکون است. در این وبسایت میتوانید وکتور، آیکون، تصویر و حتی ویدئوهای بسیار جذابی را دانلود کنید. همچنین فایلهای مورد نیاز طراحان نیز از این وبسایت قابل دانلود است. برای مثال فایل svg، psd و فایلهای ضروری دیگر را نیز به راحتی میتوانید از سایت freepik دانلود نمایید.
بهترین ابزار تولید محتوای ویدئویی
ویدئوها امروزه کاربرد بسیار زیادی در بازاریابی محتوایی دارند. شما با ساخت محتواهای ویدئویی جذاب میتوانید خیلی سریعتر آگاهی از برندتان را رقم بزنید. محتواهای ویدئویی خلاقانه پتانسیل فراگیر شدن و دست به دست شدن بین مردم را دارند. این روزها افراد به طور میانگین ۴ تا ۵ ساعت از وقت خود را در شبکههای اجتماعی اینستاگرام و یوتیوب میگذرانند. تجربه و آمار و ارقام نشان داده، افراد بیشتر مایل به تماشای ویدئو هستند تا خواندن متون و دیدن تصاویر. بنابراین باید برای رقابت در این فضا بتوانید ویدئوهای جذابی را ادیت و منتشر کنید. ابزارهای تولید محتوای ویدئویی در این زمینه به شما کمک زیادی میکنند.
- Adobe Premiere Pro: اگر بدنبال یک ابزار بسیار قدرتمند برای ادیت حرفهای ویدئوهای خود میگردید، پریمیر بهترین انتخاب است. کار با این نرمافزار خیلی راحت نیست و حتما باید با استفاده از سیستم کامپیوتری با آن کار کنید. برای استفادهی درست از این نرم افزار حتما باید آموزش ببینید تا بتوانید ویدئوهای جذاب و حرفهای را ویرایش کنید.
- Adobe After Effect: اگر بدنبال ساخت ویدئوهای خاص و ایجاد جلوههای بصری هستید، به شما Adobe After Effect را پیشنهاد میکنم. از این ابزار حتی در ادیت ویدئوهای سینمایی نیز استفاده میشود. ساخت موشن گرافیک، لوگو موشن و ویدئوهای خارخ العاده با این نرم افزار خروجی بسیار جذابی را به شما میدهد.
- اینشات: اگر در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام فعالیت میکنید، باید در نظر داشته باشید که استمرار و فعالیت زیاد میتواند برای شما بسیار نتیجه بخش باشد. بنابراین استفاده از دو گزینهی قبل را برای همهی ویدئوها پیشنهاد نمیکنم. اپلیکیشن اینشات را روی گوشی خودتان نصب کنید و به سرعت ویدئوهای خود را ویرایش و در شبکههای اجتماعی بارگذاری کنید. اصلاح رنگ، افکتهای جذاب، حذف پردهی سبز و بسیاری دیگر از امکانات مورد نیاز شما در این نرمافزار وجود دارد.
- capcut: نرم افزار capcut نیز یکی از ابزار قدرتمند ادیت ویدئو با گوشی است. حتی بسیاری از یوتیوبرها نیز برای ادیت ویدئو از capcut استفاده میکنند. تدوینگر رایگان ویدئو برای تمام نیازهای شما، این شعار اپلیکیشن capcut است. واقعا هر نیازی که برای ادیت ویدئو دارید توسط این اپلیکیشن برطرف میشود. بسیاری از ریلزهای میلیونی اینستاگرام با استفاده از این ابزار ادیت میشوند.
بهترین ابزار تولید محتوای صوتی و پادکست
پادکستها چندسالی است که بسیار مورد توجه قرار میگیرند. قرار دادن پادکست در صفحات وبسایت میتواند به سئو وبسایت شما کمک بسیار زیادی نیز کند. همچنین امروزه بسیاری از افراد ترجیح میدهند حین رانندگی و یا هنگام کار به پادکستهای مفید گوش دهند. بنابراین اگر قصد فعالیت و برند سازی در زمینهی دیجیتال دارید، برروی قدرت پادکستها نیز حساب کنید. ابزارهای تولید محتوای صوتی به شما کمک میکنند محتوای با کیفیتتری ضبط کنید. همچنین با استفاده از این ابزار میتوانید صوت ضبط شده را ویرایش کنید و با قرار دادن موزیک برروی آن، محتوای جذابتری را منتشر نمایید. بهترین ابزار تولید پادکست در زیر لیست شدهاند:
- Adobe Audition
- Lexis Audio Editor
- Audacity
- Clipchamp
استراتژی استفاده از ابزار تولید محتوا
همانطور که در این مقاله متوجه شدید، میتوانید با ابزارهای زیادی، انواع محتوا را تولید کنید. برای اینکه سردرگم نشوید، پیشنهاد میکنم ابتدا بسترهایی که قصد فعالیت درآنها را دارید، لیست کنید. سپس برای فعالیت در هریک، تقویم محتوایی بنویسید. بعد از این مرحله شروع به نوشتن هر محتوا در ورد و یا هریک از ابزار دیگر کنید. در بین ابزارهای تولیپد محتوا، در هر دسته یک نرمافزار را انتخاب و سعی کنید در آن متخصص شوید. سپس برای متریال مورد نیاز خود اعم از عکس، ویدئو و… را از وبسایتهایی که معرفی شد استخراج کنید. محتواها را ویرایش و طبق تقویم محتوایی خود، آنها را منتشر کنید.